SIKÇA SORULAN SORULAR
+ 1. İngilizce Hazırlık Sınıfı süresi ne kadardır? Bir akademik yıldır ancak akademik yıl başında uygulanan seviye belirleme sınavı sonucuna göre uygun bir seviyede öğrenime başlarsınız. Seviyenizin durumuna göre güz döneminde veya bahar dönemi sonunda hazırlık sınıfını tamamlayabilirsiniz.

+ 2. İngilizce Hazırlık Sınıfında seviyeler nelerdir? Temel seviyede Genel İngilizce ve orta-üst seviyelerde Akademik Amaçlı İngilizce ’ye odaklanan öğrenme çıktılarının tanımlandığı dört seviye vardır. Seviyeler ve öğrenme çıktıları ile ilgili detaylı bilgi için öğrenci elkitabını inceleyiniz.

+ 3. Ders programımı nasıl öğrenebilirim? Öğrenim göreceğiniz seviye ve haftalık ders programı Prepsmart’ta ilan edilir. 

+ 4. Ders materyalleri nelerdir? Nasıl temin edilir? Ders materyalleri her kur başında YDYO web sayfasında ilan edilir. İlanda belirtilen detaylara göre temin edilebilir. Materyali bulunmayan öğrenci derse alınmaz.

+ 5. İngilizce Hazırlık Sınıfı nasıl başarı ile tamamlanır?  Son seviye olan Level 4’ü başarılı bir şekilde tamamlamanız halinde Hazırlık Sınıfı’nı tamamlamış olursunuz ve bölümünüzde öğrenim görmeye başlayabilirsiniz.

+ 6. Bir seviyede/kurda nasıl başarılı olunur?   Bir seviyeyi/kur dönemini başarılı bir şekilde tamamlamanız için Hazırlık Eğitim -Öğretim sınav yönergesinde belirtilen sınav ve değerlendirmelerden aldığınız puanların yönergede belirtilen yüzdelerde hesaplanarak kur ortalaması notunuzun 65 ve üzeri olması gerekmektedir.
*Devamsızlık süre sınırını aşanlar kur ortalamaları hesaplanmaksızın başarısız sayılır ve o kuru tekrar ederler.

+ 7. Derse devam zorunlu mudur? Devamsızlık süresi ne kadardır? Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek zorundadır. Bir kurda yapılmayan devamsızlık diğer kura aktarılamaz. Her öğrenci kendi devamsızlık kaydını tutmakla yükümlüdür. Haftada 20 saat dersten oluşan sekiz haftalık bir kurda maksimum 36 saat devamsızlık yapılabilir. 36 saati aşan öğrenciler Kur sonu sınavına (ELT) alınmazlar ve başarı durumuna bakılmaksızın bulundukları seviyeyi tekrar ederler.

+ 8. Derse geç kalmam durumunda derse katılabilir miyim? Derse geç kalmanız durumunda, aradan sonraki ders saatine kadar derse giremezsiniz. 

+ 9. Sağlık raporları devamsızlıktan düşülür mü? İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitim -öğretim ve sınav yönergesinde belirtilen haller ve COVID-19 haricindeki mazeretler devamsızlıktan düşülmez.

+ 10. Devamsızlık kaydımda hata varsa ne yapabilirim? Hata olduğunu düşündüğünüz devamsızlık gün ve saati ile ilgili detayları belirtilen bir dilekçeyi ydyo@karabuk.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

+ 11. Telafi sınavı hangi sınavlar için geçerlidir? Yalnızca ara sınav ve kur sonu sınavı (ELT) için mazeret sınavı uygulanır.

+ 12. Telafi sınavına hangi durumlarda girebilirim? 
Mazeret sınavı almak isteyen öğrencilerin, mazeretinin bitimini takip eden 5 iş günü içerisinde mazeretlerini gösterir belgeyi YDYO Öğrenci İşlerine ilgili birime teslim etmeleri gerekmektedir.

+ 13. Sınav sonuçlarını nereden öğrenebilirim? Sınav sonuçlarınız Prepsmart’ta ilan edilir.

+ 14. Sınav sonuçlarına itiraz nasıl ve ne zaman olur?  Sınav sonuçlarına itiraz, notların duyurulmasını takip eden üç işgünü içerisinde dilekçe eki le ydyo@karabuk.edu.tr eposta hesabına gönderilir. İtiraz Yüksekokul Müdürlüğünce ilgili komisyona iletilir. Sınav sonuçlarına itiraz komisyon tarafından yapılacak inceleme sonucu maddi hata tespit edilirse sınav notunda bir hafta içinde gerekli düzeltme yapılır. Daha önce itiraz edilen ve komisyon tarafından incelenen sınavlar için tekrar itiraz değerlendirmeye alınmaz.

+ 15. YDYO Öğrenci İşleri nerededir? Orada hangi işlemleri yapabilirim? OFİS NO:9 YDYO Öğrenci İşleri’ne aşağıdaki iş ve işlemler için dilekçe gibi gerekli evraklarınız ile başvurabilirsiniz.

· Öğrenci Belgesi
· Hazırlık Bitirme Belgesi
· Sınavlara itiraz
· Mazeret sınavı veya özel durumlar için dilekçeler
· Akademik şikâyet dilekçeleri