Müdürümüzden
 
Dr. Öğretim Üyesi Mustafa POLAT
Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü

Sevgili Öğrencilerimiz,

Çağdaş eğitim yuvasına hoş geldiniz. Biz Karabük Üniversiteliler ailesinin bir üyesi olmanın haklı gurur ve mutluluğunu bundan sonra doya doya yaşayacağınızdan emin olabilirsiniz. Yabancı Diller Yüksekokulu olarak uzun süreli emek ve sabır sonucu bize katılan siz değerli öğrencilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duymaktayız. Üniversitemizi kazanarak umut dolu geleceklerinin ilk adımını atan yeni öğrencilerimizi kutlarım.

Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, üniversitemizin hedeflerine ulaşma yolunda, üniversitenin tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından mezun olacak öğrencilere güncel bilgilere ulaşma, akademik çalışmalarında güncel yayınları takip edebilme, farklı kültürleri tanıma anlama ve kendi kültürünü tanıtabilme konusunda gerekli olan yabancı dil bilgi ve becerilerini kazandırmayı amaçlamıştır. Sınıf yönetimi ve dil öğretimi alanlarında sürekli kendini geliştirmeyi amaç edinen ve bu amaçla teknolojinin tüm olanaklarından yararlanan Yüksekokulumuz, öğrencilerine de bu ruhu aşılamayı kendisine bir görev edinmiştir. Bu amaçları gerçekleştirmek için Yabancı Diller Yüksekokulu, dil öğretimiyle birlikte kişisel ve sosyal gelişime de önem veren yaratıcı, genç ve dinamik kadrosuyla öğrencilerimizin yabancı dil bilgi ve becerilerini elde edebilecekleri fiziki alt yapıyı ve nitelikli eğitim şartlarını sunmaktadır.

Küreselleşen dünyada bilim ve teknolojinin hızla geliştiği, dış turizmin ve uluslararası ilişkilerin önem kazandığı, ülkeler arası sınırların kalktığı ve buna bağlı rekabetin hızlandığı görülmektedir. Bu rekabet ortamında dünyada yalnız kalmamak, gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek ve refahtan pay almak için mutlaka dünyaya açılmak gerekmektedir. Bunu yapabilmenin ilk şartı ise yabancı dil bilmektir.

Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda siz değerli öğrencilerimizin yabancı dili öğrenmek için sorumluluk bilinciyle hareket edip size sunduğumuz eğitim fırsatlarını en iyi şekilde değerlendirmesi gerekmektedir.

Bütün öğrencilerimize başarı dolu bir yıl dilerim.