MG Seminari Stres Yönetimi ve Uzun Akademik Metinlerle Okuma Becerisi Eğitimi
15 ve 16 Ekim 2019 tarihlerinde stres yönetimi, uzun akademik metinlerle okuma becerisi eğitimi, akademik beceri odaklı derslerde çeşitli metodojiler ve Skilful ders kitaplarının etkili kullanımı konuları üzerine seminerler düzenlenmiştir. 
 
Semih İrfaner tarafından düzenlenen oturumda, Skilful serilerinin kaynak içerikleri ve materyallerin etkili ve pratik kullanımı üzerine durulmuştur. 
 
Teresa Doğuelli tarafından düzenlenen ilk oturumda, akademik beceri odaklı derslerde kullanılabilecek öğrenci merkezli ve eğlenceli aktiviteler paylaşılmış, kaynakların bu yönde nasıl adapte edilebileceği üzerine tartışılmıştır. 
 
İkinci oturumda, stres yaratan durum ve nedenler üzerine tartışılarak, bu gbi durumlarda stresten kaçınmanın ve baeştmenin yöntemleri üzerine örnek stratejiler paylaşılmıştır. 
 
Son oturumda, uzun akademik metinlerin kullanıldığı okuma becerisi derslerinde, okuma öncesinde, okuma sırasında ve okuma sonrasında uygulanabilecek aktiviteler paylaşılmış ve bu derslerde dikkat edilmesi gereken sınıf yönetimi becerileri üzerinde durulmuştur.