TOEFL&IELTS Kursları
Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kurslar Koordinatörlüğü TOEFL kurslarında aldığınız TOEFL eğitimlerinde gramere yönelik çalışma yapılmaz tamamen sınava yönelik çalışmalar yapılır. Alanında uzman yabancı eğitmenlerle sınav eğitimi alırsınız.
 

TOEFL Nedir?

TOEFL sınavı, ana dili İngilizce olmayanların İngilizce seviyelerini ölçen yetkin bir sınav türüdür. Merkezi New Jersey’de bulunur ve ETS tarafından düzenli olarak dünyanın pek çok yerinde eş zamanlı olarak geçekleştirilir. TOEFL, ülkemizde sadece eğitim veren kurumların değil, daha birçok kurum ve kuruluşun “İngilizce Yeterlilik Belgesi” niteliğindedir.

TOEFL Sınavına Kimler Katılabilir?

TOEFL sınavına İngilizce seviyesi ileri düzeye ulaşmış herkes katılabilir. Herhangi bir yaş, millet veya cinsiyet ayrımı yoktur. TOEFL, üniversitelerine yabancı dilde devam edecekler, yurtdışında eğitim alacaklar, yüksek lisans ve doktora yapacaklar için gereklidir. TOEFL aynı zamanda, bankacılardan tıbbi mümessillere kadar birçok çalışanın statü ve maaş artışını sağlayan bir sınavdır.

TOEFL Sonucu Nerelerde Kullanılır?

TOEFL sınav sonucu üniversite kabullerinde, üniversitelerin İngilizce hazırlık bölümlerinin atlanmasında, iş dünyasında, işe kabul şartlarında ve çalışılan firmada pozisyon değişikliği talebinde ya da dil tazminatı hak edilişinde kullanılır.

TOEFL Ibt Sınavına Nasıl Kayıt Olunur?

TOEFL sınavlarının başvuruları internet üzerinden yapılır. TOEFL sınavını uygulayan kurumlar, sınava ev sahipliğini yapmak dışında herhangi bir yetkiye sahip değillerdir. Sınav kayıtları www.ets.org/TOEFL adresinden yapılabilir. Kayıt işlemlerinin resimli anlatımı için www.TOEFL.gen.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 
 

IELTS

İngilizce bilginizin üst düzeyde olması gereken bir sınav olduğundan yalnız sınav tekniklerine yönelik eğitim alırsınız ve konusunda uzman yabancı eğitmenlerle çalışmalar yaparsınız. Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Kurslar Koordinatörlüğü kursları size IELTS sınavına hazırlıkta kaliteli bir eğitim sunmaktadır. Eğitmen kadromuz IELTS alanında uzmanlardan oluşmaktadır. Programımıza katılan adaylarla İngilizce bilgisinin yanı sıra sınavın tekniğini öğretme temelli çalışmalar yapılır. Sınavın yapısına alışabilmeniz ve sınav sırasında paniklememeniz için sınav koşulları oluşturularak katılımcılarımıza eğitimler verilir. Kurslarımızda sınıf ortamları, öğrenmeyi kolaylaştıracak şekilde özenle düzenlenmiştir. Eğitmenlerimiz düzenli ödevler vererek öğrenilenleri pekiştirirken, bunların kontrolü ve yapılan sınavlarla öğrenci gelişimini düzenli olarak takip etmektedir. Eğitmenlerimiz, katılımcılarımızın sadece öğretmenleri değil, aynı zamanda koçları ve danışmanlarıdır.
 

IELTS Sınavına Kimler Katılabilir?

IELTS sınavına eğitim hayatlarına başta İngiltere, ABD ve Kanada olmak üzere yabancı ülkelerde devam etmek isteyen veya İngilizcenin geçerli olduğu kurumlarda kariyerlerine devam edecek olan kişiler katılabilir. Ayrıca ülkemizde üniversitelerin İngilizce hazırlık muafiyetinden yararlanmak isteyenler de IELTS sınavına girebilir.

IELTS Sınavını Hangi Kuruluşlar Kabul Etmektedir?

IELTS Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede, üniversite başvurularında kabul edilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1400’den fazla üniversite ve kurum IELTS sınavını kabul etmektedir. Ayrıca IELTS ülkemizdeki bütün üniversiteler tarafından da kabul edilmektedir. IELTS sınavını kabul eden kuruluşların tam listesini www.ielts.org sitesinden bulabilirsiniz.