Final ve Bütünleme sınavları hakkında
*End of Year Exam (EYE) (Yılsonu Sınavı)

·         Akademik yılın sonunda uygulanır.
·         Dinleme, konuşma, okuma, yazma becerileri ile dilin kullanımı ve kelime bilgisini ölçen bir sınavdır.
·         Hazırlık sınıfı başarı durumuna etkisi %40 tır.
·         Bu sınava sadece B1 kuru düzey sonu sınavını (İDE hazırlık sınıfı için B1+ kuru düzey sınavını) alabilmiş öğrenciler girebilirler. Devamsız olup EMT (düzey sonu sınavı) alamayan öğrenciler EYE’ye giremez.
·         B1 (İDE hazırlık sınıfı için B1+) EMT sınavını alamayanlar (hazırlıkta 2. yılı olanlar dahil) Yılsonu Sınavına giremezler.
·         Öğrenciler bu sınavdan toplam 50 ve üzerinde puan alırlar ise kur ortalamaları da hesaplanarak hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayıp tamamlamadıkları belirlenir. (50 barajı vardır en az 50 puan alınmalıdır, ancak size geçmeniz için gerekli puan 63 ise onu almanız. Size geçmeniz için gerekli puan 42 ise, 42 almanız yetmez en az 50 almanız gerekmektedir.)
 
·         Derslerin Son Bulması 17 Mayıs 2017, EMT 18 Mayıs 2017
 
·         Bahar yarıyılı genel sınavı (EYE) 24-25-26 Mayıs 2017

 
*End of Year Make-up Exam (Yılsonu Bütünleme Sınavı)
 
·         Yılsonu genel sınavına girme hakkı olup da katılmamış veya bu sınavda başarısız olmuş olan öğrenciler girebilirler.
 
·         Bahar yarıyılı bütünleme sınavı 30-31 Mayıs 2017
 
·         End of Year Exam (Yılsonu Sınavı) ile yukarıda belirtilen aynı şartlar (etki oranı, 50 puan barajı vs.) geçerlidir.


 
Ø  Yılsonu itibari ile B1 ve İDE hazırlık sınıfı için B1+ kur ortalaması 90 ve üzeri olanlar, devam koşulunu yerine getirmiş olmak şartıyla yılsonu genel sınavından (EYE’den) muaftırlar ve hazırlık sınıfını başarılı oldukları kurun ortalamasıyla tamamlamış sayılırlar.  
 
Ø  İsteğe bağlı B1+ okuyan öğrenciler devam koşulunu yerine getirmiş olmak şartıyla başarılı olmak için düzey sonu sınavı ile birlikte not ortalamaları minimum 65 puan olursa yılsonu genel sınavından (EYE’den) muaftırlar ve hazırlık sınıfını başarılı oldukları kurun ortalamasıyla tamamlamış sayılırlar. 
 
Ø  B1 (İDE B1+ ) kurunu tekrar etmek zorunda kalan (repeat) ya da yılsonu itibari ile bu kurları almış ancak başarısız olmuş öğrenciler, talepleri doğrultusunda B1 (İDE B1+ ) seviyesini yaz okulunda tamamlayıp, yaz okulu sonundaki sınava girerek başarılı olabilirler.
 
Ø  Kur ortalamaları %60 + Yılsonu sınavı %40 = 65 ve üzeri ise BAŞARILI
                                                                                   = 70 ve üzeri ise BAŞARILI (İDE B1+ )